Seksuele Identiteit

640_1354274209

Auteur İbrahim Yerden
ISBN 9789055156719
Verschijningsdatum 28-11-2012
Prijs € 19,90
Bindwijze Paperback

door İbrahim Yerden, Annika Smits en Hans van Koutrik

In Seksuele identiteit. Lesbische, homoseksuele en bi­seksuele jongeren in Haarlem onderzoeken İbrahim Yerden, Annika Smits en Hans van Koutrik hoe allochtone en autochtone jongeren met een niet-heteroseksuele oriëntatie vorm geven aan hun seksuele identiteit, en hoe zij omgaan met de problemen die daarbij komen kijken. Leidraad hierbij vormen de verhalen van de jongeren zelf.

Haarlem Roze Stad 2012
Ieder jaar wordt een stad in Nederland uitgeroepen tot Roze Stad; in die stad worden feestelijkheden en andere evenementen georganiseerd rondom het thema ‘homoseksualiteit’. In 2012 is Haarlem voor de derde keer Roze Stad.

Sinds Haarlem in 1989 voor het eerst Roze Stad was, is de positie van homoseksuelen in de maatschappij en voor de wet sterk verbeterd. In de huidige samenleving en cultuur is de heteroseksuele relatie nog altijd dominant en bepalend voor de identiteitsontwikkeling van jongeren. Homoseksualiteit wordt nog steeds als een afwijking gezien. In de ontwikkeling van lesbische, homoseksuele en biseksuele jongeren kan dit vooral in de puberteit tot grote psychosociale en psychische problemen leiden.